Prohledat tento blog

neděle 21. září 2014

Flísové sukně

Flísová sukně

Vypadá to, že léto nás definitivně opouští, je čas myslet na zimu. A to včas! 
Loni se mi osvědčily flísové sukýnky. Materiál je teplý, měkký a v tolika dostupných odstínech, že ani zima nemusí být bezbarvá, tmavá a fádní.

Materiál je pružný a přidáme-li úpletový pásek - je sukýnka velikostně variabilní a zvládne i zimní a vánoční výkyvy naší váhy. :-D.
Podšívkovat můžete i nemusíte, bez podšívky je sukýnka za hodinku hotová i s aplikacemi.
A každá sukýnka se ozdobí aplikacemi , také flísovými, a vznikne spoustu barevných a originálních kousků. Tato základní verze je úplně jednoduchého střihu. Můžeme přidat i kapsy, což vám může připadat už složitější, ale ty našité navrchu zvládne i začátečnice. Olemujeme je stejným úpletem, co je v pase, ozdobíme aplikací. 

Spodní lem stačí olemovat overlockem, pokud máte. Jinak spíš oentlovat a založit nějakým pružným stehem nebo ručně, aby byla zachovaná pružnost lemu v kroku.
Co se týče ozdob, meze se vaší fantazii nekladou  :-D, můžete použít flís, bavlnu, úplet, vyšívání atd. Ideální je použít na aplikace lepidlo na textil ve spreji ( já používám přenosové lepidlo značky ODIF, cca 200,-Kč, ale vydrží dlouho, stačí stříknout maličko), aplikace rozložit na díl sukně a pak teprve přišívat, nikam se vám nebudou posunovat a krčit a pružný materiál bude držet, tam kde má.


Takže - připravme se na podzim i na zimu. Sukýnky můžete nosit normálně s punčochami, ale i přes kalhoty nebo džíny či legíny. 
Jsou krásně měkoučké, teploučké a veselé, tak jak sami chceme.  Tak hurá do nich!

2 komentáře: