Když mě honí mlsná nebo potřebuji něco hodně rychlého, skončím často u ovesné kaše.
Recept je úplně jednoduchý a super rychlý, do 10 minut hotovo.
Je to výtečná, rychlá snídaně, bohatá na živiny a minerální látky. Já osobně, když jsem doma sama si jí dělám klidně i k obědu.
A pokud se vám podaří udělat jí víc a nesníst ji najednou, je výborná i na studeno - třeba do krabičky sebou do práce.
Já ji miluji s ořechy a skořicí.
Vy si ji však můžete dochutit tím, co máte sami rádi. Můžete použít ovoce čerstvé, sušené, mražené, kompotované, přidat ořechy, sladit cukrem, medem, melasou, stévií..... Prostě, vaší fantazii se meze nekladou, ochuťte si jí tím, co máte rádi nebo tím, co máte doma.
1/2 menšího hrnku mléka
1 lžička másla
sladidlo dle chuti - cukr, med atd.
1 lžíci sekaných ořechů
1 lžíci rozinek
mletá skořice dle chuti
Do rendlíku dáme vločky, 2 x propláchneme studenou vodou, pak vodou zalijeme tak, aby byly ponořené a dáme vařit. Do 2-3 minut se voda vsákne. Pak přidáme mléko, sekané ořechy, rozinky a vaříme dalších 2-3 minuty do přiměřeného zhoustnutí. Pokud je kaše hustá moc, přidáme trochu mléka. Odstavíme a osladíme třeba medem.
Dáme na talíř a posypeme skořicí, pokapeme medem, poklademe vločkami másla a je hotovo.
Pokud budete používat sušené ovoce, nasekejte jej na drobnější kousky a vložte společně s ořechy a rozinkami, aby trochu nasáklo a změklo, navíc dodá kaši další příchuť.
A pak již jen přeji dobrou chuť. Já na téhle kaši ujíždím. Miluji jí klasicky jen s ořechy a skořicí. Mňam!
Co máte rádi vy? Také na něčem ujíždíte?
Žádné komentáře:
Okomentovat