Takže Kefírová buchta:
Na těsto si připravíme: 2 dl kefíru, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 vejce, 1 hrst nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 hrnku oleje.
Vymícháme ze všech surovin těsto (prášek do pečiva zamícháme do mouky, přidáme sypké suroviny a na konec tekuté) a nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 15 minut. Vyzkoušíme, zda je upečeno zapíchnutím špejle do nejvyššího místa. Pokud špejli vytáhneme čistou, je upečeno a pekáč vyndáme.
Po vychladnutí korpus rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu potřeme polovinou krému a můžeme poklást nějakým ovocem, já použila jahody. Hodí se ale i kompotované mandarinky, ananas atd.
Krém: 200 g másla nebo Hery ušleháme se 150 g moučkového cukru a postupně do másla zašleháme vychladlý pudink, který jsme uvařily z 350 ml mléka a 1 vanilkového pudinku.
Přikryjeme druhou polovinou těsta, namažeme zbytek krému a cik cak pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Já použila hořkou, ale použijte tu, kterou máte rádi nebo máte doma. Také můžete čokoládu nahoru nastrouhat, v případě nouze lze posypat kakaem nebo Grankem.
Pak stačí nechat hodinku v lednici, aby se moučník trochu rozležel a vesele můžeme krájet ke kávičce.
Dobrou chuť.
Mňam, taky musím něco dobrého upéct :)
OdpovědětVymazatMňam, docela se to povedlo, na to jaká to byla okamžitá rychlovka, co dům dal :-)
OdpovědětVymazat